За проекта

LabTestCovid19.com e информационна система за въвеждане на тестове извършени в България на хора за тестване на Коронавирус SARS CoV2 (COVID-19).

Целта на този проект е да помогне за по-добрата обмяна на информация между лабораториите.

Какво представлява системата

Чрез тази система регистрирани лаборатории в България могат да въвеждат данните от резултатите от тестовете за Коронавирус Covid-19 които правят.

Към момента системата приема данни от бързи тестове за антитела и от PCR тестове.

Базирано на въведените данни може да се локализира разпространението на вируса по градове и региони.

За кого е предназначена системата

Системата е предназначена за ползване от български лаборатории, които извършват тестове за новия Коронавирус Covid-19. Към момента в системата приемаме само регистрации от такива лаборатории, като наш екип ръчно одобрява всяка регистрация.

Защитата на личните данни е много важна за нас, затова достъп до медицинска информация имат само съответните лица от лабораториите.

Системата е предназначена за използване от сертифицирани лаборатории, които извършват изследвания за имунологичен тест за SARS CoV2 на територията на България.

Регистрация за използване на системата

Всяка лаборатория, която иска достъп до системата трябва предварително да подаде заявка за регистрация. След като подадете заявката ние ще разгледаме и ще одобрим заявките направени от лаборатории. След одобрение ще получите имейл със статуса на регистрацията и ще можете да влезете в системата с вашата парола.

При одобрение на регистрацията вашата лаборатория ще се покаже като регистрирана в сайта, ако сте дали съгласие за това. Също така всички регистрирани лаборатории имат достъп до вътрешна чат група, където могат да се консултират и да си помагат относно тестовете, процеса, както и предолжения за подобрения.

Въвеждане на данни от тестовете

Всяка регистрирана лаборатория може да въвежда данни от направените тестове в системата бързо и лесно.

Към момента могат да се въведат следните данни:

Данни от тестове за антитела:

Данни от PCR тестове:

Могат да бъдат въведени много тестове на веднъж. Молим лаборантите, които въвеждат данните, да са внимателни при въвеждане за да имаме минимална статистическа грешка в резултатите.

На базата на въведената информация, системата запазва резултатите и ги събира с резултатите от други регистрирани в системата лаборатории, като се показва обобщен резултат.

Кой стои за проекта Lab Test Covid19

Идеята за проекта е на Доц. Е. Конова, а консултант по проекта е Д-р Георги Тодоров от лаборатория ПримаЛаб Русе.

Тази система е разработена по поръчка на лабораториите от студио за уеб дизайн Weberest благотворително и дистанционно, за да помогнем за овладяването на разпространението на Коронавируса и заболяването Covid-19.

За въпроси, моля пишете на: info@labtestcovid19.com

Помогнете на проекта

Всеки от вас може да помогне, като популяризира системата. Ето как популяризирането помага:

  1. Повече лаборатории в България ще узнаят за LabTestCovid19.com и ще се регистрират.
  2. Това ще направи данните по-пълни и всички ние ще сме по-добре информирани относно ситуацията в страната.
  3. Имайки повече данни, ще можем да ги покажем по региони в страната, за да знаете колко тествани и колко заразени има във вашия град (в процес на разработка).
  4. Ще можете да видите списък с лаборатории с налични тестове по градове и квартали, където можете да си направите тест при нужда.

Моля помогнете на тази информация да стигне до повече хора.

В процес на разработка

Благодарение на обратната връзка на доктори, лаборанти и посетители, ние продължаваме работа по някои части от системата. Ето по какво работим:

и други по-малки добавки.

Други държави

Подобни системи вече работят в държави като Норвегия и Германия за да помогнат в борбата с вируса в техните държави. Ние сме готови да адаптираме нашата система и за други държави, които имат нужда, напълно безплатно и в най-бързи срокове. Имаме готовност да я преведем и на други езици при нужда.

Благодарим ви. Бъдете здрави!